Skoletjenesten
Et tilbud til skoler og uddannelses institutioner
Knivholt tilbyder en skoletjeneste for både skoler og uddannelsesinstitutioner, hvor man selv bestemmer indhold, antal timer og dage.
Der er mulighed for at kombinerer motion med viden, og eleverne / de sturderende får kendskab til området.
Ryste-sammen tur:
Er klassen ny eller har i bare brug for noget udfordring tilbyder vi gruppeopgaver eller teambuilding alt efter klasse. Ring og hør nærmere.
Specielle ønsker:
Har i specielle ønsker til indhold af skoletjenesten og teambuilding er i velkommen til at kontakte os, og vi finder ud af noget sammen.
Temaer:
Der er flere aktiviteter at vælge imellem, og vores lejrskole er stadig under opbygning. Vi kan som noget nyt tilbyde en landbrugslejrskole, med besøg på diverse besøgslandbrug i området.
Er der specielle ønsker til aktiviteter er i velkomne til at ringe og høre om mulighederne. Vi tilpasser gerne lige til jer.
Der kan eks. tilbydes i Skoletjenesten på Knivholt følgende temaer:
Landbrugslejrskole, 2. verdenskrig, Vedvarende energi, 1900-tallets drenge- og pigearbejde, Natur, Teambuilding, Smede, Biavl.
Man kan lave et miks mellem temaerne, og om man vil have det over en dag, to dage, tre dage eller 5 dage. – Kontakt os for ønsker og program.
Mad:
Er for egen regning, med mindre man booker sig ind på Danhostel el. lig. Der forefindes bålsteder og gammelt brændekomfur i madpakkerum, hvor der kan laves mad. Alternativt kan man også booke eks vores kursus lokaler Naturcenteret hvor der er køkken mv.
Overnatning:
Bålhytte 395 kr. pr. nat – 30 pers. (sover på hævet gulv. Medbring selv soveposer og ligge underlag.)





1# Eksempel
Stjerneløb på Energistien
Lad eleverne stifte bekendtskab med forskellige former for alternativ energi, samtidig med de får motion.
Eleverne deles i hold og via et stjerneløb kommer de til at stifte bekendtskab med LED-belysning og isolering. Hvordan fremtidens varme produceres med forskellige typer varmepumper. Eller hvordan man kan blive sin egen energiproducent med enten solceller eller husstandsvindmøller.
Eleven lærer om ansvarlighed over for naturen og brugen af naturressourcer og teknologi videreudvikles, så eleven får tillid til egne muligheder for stillingtagen og handlen i forhold til en bæredygtig udvikling og menneskets samspil med naturen – lokalt og globalt.
Eleven lærer at diskutere energikilder i et bæredygtighedsperspektiv.
Eleven får viden om vedvarende og ikke vedvarende energikiler.
Eleven kan gennemføre orienteringsløb ved hjælp af kort, og opnår derved også en viden.
Fag: Natur og teknik, Geografi, Idræt
6.-10. klassetrin, Gymnasier og universiteter
