Foreninger på Knivholt

Foreninger der giver Knivholt liv

På Knivholt sætter vi en stor glæde i at huse foreninger, og vi har heldigvis en masse forskellige foreninger der bruger gården og den omliggende natur her på siden kan du se nogle af dem.

Måske er der en forening du syntes er spændende og gerne vil være med i så tag endelig kontakt til dem.
Er du selv en del af en forening der kunne tænke sig at høre om mulighederne på Knivholt er du meget velkommen til at kontakte os og høre hvilke muligheder der er for at netop din forening kan blive en del af foreningslivet på Knivholt.

Foreninger giver netværk og nogle at dele interesser med, det giver liv og inspiration derfor er vi meget glade for at kunne huse mange forskellige foreninger her på Knivholt.

Frederikshavn Jagtforening

  

Frederikshavn Jagtforening

Knivholt Bilaug

Knivholt Bilaug

Knivholt Bilaug er en biavlerforening, som kan byde på en række spændende aktiviteter indenfor biavl. Har du lyst til at stifte bekendtskab med biavl, tilbyder foreningen et begynderkursus, som kan give dig redskaberne til en god start indenfor faget. Her har du også mulighed for at møde andre med samme interesse. Det sociale i foreningen vægtes højt, og både nye og gamle biavlere mødes tit ude i skolebigårdenm hver der er rig mulighed for at udveksle erfaringer og lære nyt, samt få sig en kop kaffe og et stykke brød – med frisk honning. Medlemmerne af foreningen mødes også til en række arrangementer, eksempelvis til det årlige julearrangement eller høstmarked.

Alle interesserede er meget velkomne til at kontakte foreningen for mere information.

www.knivholtbilaug.dk

Trædrejergruppen

Trædrejergruppen

Træværkstedet på Knivholt bruges først og fremmest af en gruppe ældre borgere, der alle har tredrejning som deres store interesse. Man mødes på værkstedet mandag og onsdag formiddag. Der er pt. 10 brugere tilknyttet værkstedet, hvor der rådes over 7 drejebænke samt diverse træarbejdnings maskiner. Man er for tiden ved at få formaliseret et regelsæt omkring foreningen – samt fastsættelse af brugerbetaling.

Kontakt: Willy tlf: 22267432

Kreastedet

Kreastedet

Kreastedet er en forening, hvis formål er at fremme gamle håndværk. Vi samles i mindre kredse, hvor forskellige former for håndarbejde dyrkes (pt. vævning, patchwork, broderi, strikning etc.) i gamle, som nye former, med nye teknikker og emner.

De enkelte kredse holder møde en fast dag om måneden i vores lokale på Knivholt. Derudover har vi fællesarrangementer, som f.eks. kan være foredrag, workshop eller udflugt.

 www.kreastedet.dk

Frugtlauget

Æbler og en masse andre frugt træer mv

Knivholt Frugtlaugs stiftet i 2022, holder til i Oasen
Facebook  kan du også kan se en masse om hvad vi går og laver.

Kontakt formand:
Jørgen Gull Pedersen tlf: 29349527

 

 

Du kan se mer om oasen her.

Frederikshavn Møntsamlerforening

Mødelokale:
Knivholt Hovedgaards  Nordfløj  “Byrådsal”.

Klubbens mail: numismatisk@hotmail.com

mere info

Smedene på Knivholt

 

 

Vi driver den aktive smedje på Knivholt, du kan finde os her de fleste mandag og onsdag formiddage eller tag fat i vores formand hvis du har lyst til at være med.

 

 

Knivholt Smedelaug

Formand Erik Andersen

mobil: 29 24 81 48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knivholts Venner

Knivholts Venner har til formål at yde praktisk støtte til udvikling – drift og brugen af Knivholt Hovedgård. Knivholts Venner medvirker til at skabe kendskab til Knivholt Hovedgård med henblik på at skabe aktiviteter og liv. Vi søger at skabe socialt fællesskab blandt de mange brugere – ligeledes at samle ideer og erfaringer og videreformidle disse til Knivholts bestyrelse.

Mere om Knivholts Venner

Arrangementer se også:
https://knivholtsvenner.dk/

Facebook

 

 

 

 

 

Dansk Ornitologisk Forening - Frederikshavn

Dansk Ornitologisk Forening – Frederikshavn

Hunde Nørderne

En lille privat forening, hvor hunden er samlingspunktet.

Vores fokus er på lydighedstræning.

Hundetræning
Kontakt: Brian Morgen – 28952181
hundenorderne@gmail.com

Paletten

Kunstforeningen Paletten

Er en lille gruppe af folk med interesse i at male, og har eksisteret i næsten 30 år. Vi har haft udstillinger på Sæbygaard tilbage i 2010-2012, og den seneste udstilling var på Knviholt.

Vi tager på kunstkurser både med maleri og keramik. Vi maler ikke med Oliemaling. Det vi lærer deler vi med hinanden. Palletten har til huse i Det kreative rum på Knivholt, torsdag fra kl. 15-18.

Formand, Margrethe Nielsen, 24671324

Herregårdens Bjesklaug

 

Herregårdens Bjesklaug 

Herregårdenes Bjesk Laugs formål er at udbrede kendskab til bjesk, ved at finde urter og bær i naturen og fortælle om, hvordan de kan bruges til bjeskfremstilling. Lauget er basseret på frivillighed og er en levenede, dynamisk forening med et stort engagement og interesse for bjesk.

Sammenhold og fællesskab spiller en stor rolle for bjesklaugets eksistensgrundlag.

www.bjesklaug.dk

VendelBuerne

Kompetence center for bueskydning på toppen af Danmark.
Find os på facebook

Formand:
Lasse Skoven Bredahl – 53565198

Haverne på Knivholt

Gruppe for dem der her eller gerne vil have et bed i Renæssancehaven på knivholt

Find os i Renæssancehaven eller på Facebook

Hvis du har Knivholtsk kolonihavejord under neglene og har gjort dig tanker om livets gang i bedene, har spørgsmål og svar óm / gode erfaringer méd planter og dyrkning eller har forslag til fællesskab, så skriv gerne et par ord her i gruppen !
Ligeledes opfordres Knivholt Hovedgaard til at formidle ‘retningslinjer for lejerskab’ og lignende… Velkommen til 🙂

Du kan finde mere om selve haven her. 

Hundeførerforening Vendsyssel

Hundeførerforeningen Vendsyssel er en forening, der dyrker hundesport og træner DKK´s lydighedsprogram. Vi har tre hold med hvalpe hvert år, og bruger kun positiv forstærkning i vores træning.

Formand Vibeke Laulund

Slægts- og Lokalhistorisk Forening

ARKIVAFTEN – er for alle interesserede

Slægts- og Lokalhistorisk Forening har arkivaftener  hver mandag aften fra kl. 19-22. (I skolernes ferie er der lukket) – opstart igen 14. aug. 2023

Det er oven på børnehaven. Der er lift til jer som ikke er så god til trapper.

VI HJÆLPER MED LOKALHISTORIEN OG SLÆGTSFORSKNING

Her hjælper vi gerne nybegyndere med at søge i deres aner, eller vi hjælper hvis man er gået i stå, og står med en opgave der skal løses.

Vi hjælper også gerne med lokalhistorien, hvis man har spørgsmål til det, eller bare er nysgerrig.

 www.slffrh.dk

eller  Facebook 

Kontakt: Formand,  Anette Jørgensen – mobil 6019 0489

anettej20@gmail.com 

FC Knivholt

FC Knivholt er et fodboldhold for voksne, som har lyst til sammen, at spille fodbold og dyrke det sociale liv, eller samtidigt for at gøre noget for dit helbred/velvære

Så duk op til træning i Ravnshøj skoles idrætshal, – vi træner indendørs fodbold hver mandag kl. 19.00 til 20.00 i perioden 10. januar til 25.april 2022.

For yderligere informationer, så find os på Facebook: F.C. Knivholt og anmod om at blive medlem af gruppen – her vil du blandt andet kunne finde praktiske oplysninger samt se hvem der er med på holdet.

For yderligere informationer, så kontakt John Jørgensen, mobil: 2480 7486 – eller find mig på Knivholt Hovedgård i Hestestalden – første sal.